Duiken en duikscholen op BaliBali is een rijk en diverse eiland dat voor elke duiker, ongeacht het ervaringsniveau, een must is om te bezoeken. Het onderwaterlandschap van Bali omvat prachtige koraalriffen, steile hellingen in het prachtig blauwe zeewater, wereldberoemde wrakken en een enorm divers zeeleven. Over het algemeen is het duiken rondom Bali geconcentreerd op locaties in zuid, oost en noordoost Bali.

De duiklocaties in het zuiden van Bali bieden vaak waarnemingen van indrukwekkend grote vissen, zoals de Mola Mola of Oceanic Sunfish. Deze duikplekken zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit Kuta. Kustduiken is enorm populair aan de oostkust van Bali, vooral bij Amed en Tulamben. Je hebt hier ook fantastische rifduik- en muck-duiklocaties.

Zeker een van de meest bekende en gewilde wraklocaties op Bali is de USS Liberty. Het Liberty wrak ligt aan de oostkust van Bali. Het oorlogsschip is tijdens WOII getroffen door een Japanse torpedo is na een vulkaanuitbarsting op zijn plek op de zeebodem terechtgekomen. Het 120 meter lange wrak ligt op slechts 30 meter van de kust van Tulamben Beach en is eenvoudig toegankelijk voor alle duikers. Naast grote scholen felgekleurde vissen kunnen duikers ook tuinalen, papegaaivissen en maanvissen te zien krijgen in dit vernielde schip.

Als je wilt ontsnappen aan de toeristische trekpleisters van het zuiden en oosten, zal een bezoek aan het noordoosten van Bali waarschijnlijk niet teleurstellen. Diepwandduikplekken zijn er in overvloed rond het eiland Menjangan. Hier komen duikers van alle ervaringsniveaus hun geluk beproeven. Hoewel de riffen in het ondiepere water het moeilijk hebben gehad door bombardementen en stormen, zijn deze geleidelijk aan weer grotendeels hersteld. Nusa Menjangan ligt in het beschermde Bali Barat National Park.

Duiken is het hele jaar door mogelijk op Bali, maar de meeste duikers kiezen ervoor om het eiland in de maanden mei tot en met november te bezoeken. De duikomstandigheden varieren per seizoen. De gemiddelde watertemperatuur ligt tussen de 26 tot 30 graden Celcius en de luchttemperatuur tussen 25 en 35 graden Celcius. Het zicht ligt over het algemeen tussen de 10 en 60 meter en de stroming kan varieren van nul tot zeer sterk, afhankelijk van de locatie en het getij.
Ga naar arrow-dive.com

1. Arrows Dive Centre Lovina

Arrows Dive Center is een full-service PADI-duikschool, in Kalibubuk Singaraja, Lovina Beach op Noord-Bali. Wij bieden duiken en snorkelen aan voor watersportliefhebbers van alle niveaus. Ons team van professionals focust op veiligheid en techniek. Wij zijn van mening dat het eerst ontmoeten van onze klanten, om de gewenste resultaten te bespreken en het vaardigheidsniveau te beoordelen, de sleutel is tot een positieve ervaring. Onze instructeurs en Dive Masters doen er alles aan om van uw Bali "Eiland van de Goden" onderwateravontuur een onvergetelijke ervaring te maken.
Adres: Jln. Mawar, Anturan, Kec. Buleleng, Kabupaten Buleleng, Bali 81151


Arrows Dive CentreDuiken op Bali Duiken op Bali Duiken op Bali
Arrows Dive Centre op Lovina BeachGa naar divecenterbali.com

2. Dive Center Bali Scuba Duba Doo

Ervaar onze ongelooflijke onderwaterwereld terwijl je hier op het Eiland der Goden bent! Wij, Scuba Duba Doo Dive Center, zijn sinds 1999 een PADI 5-sterrenfaciliteit (nr. 6276) op Bali en bieden een breed scala aan duikprogramma's, pakketten en cursussen. Wat wij aanbieden omvat snorkeltrips, introductieduiken van een dag, dagtochten naar de beste duikplekken van Bali en op maat gemaakte duiksafari's. Als je een gecertificeerde duiker wilt worden of naar het volgende niveau wilt gaan, zijn er cursussen als PADI Open Water Diver, Advanced Open Water Diver, EFR, Rescue, Divemaster en vele soorten specialiteitscursussen beschikbaar. Alle cursussen worden gegeven op onze Bali Scuba Diving School met airconditioning, gunstig gelegen in het hart van Kuta. Dus als je op zoek bent naar plezier, avontuur en/of duikeducatie, kom gewoon naar Scuba Duba Doo Dive Center, want wij bieden ze allemaal en voldoen aan uw behoeften! Geniet van het duiken in het warme tropische water van Bali met spectaculair zicht en verken een verscheidenheid aan vissen, koralen en zeeleven. Laten we samen met onze volledig gekwalificeerde, ervaren en professionele Instructeurs/Divemasters een onvergetelijke en onvergetelijke duikervaring op Bali beleven!

Dive Center Bali Scuba Duba DooGa naar jukungdivebali.com

3. Jukung Dive Bali

Jukung Dive biedt alle PADI cursussen aan van beginners niveau (introductie duiken) tot een professioneel niveau (divemaster). PADI is 's werelds grootste duikorganisatie en besteedt veel aandacht aan veiligheid bij het duiken. Jukung Dive heeft een eigen zwembad voor training in niet open wateren tijdens de cursussen.
Jukung Dive bevindt zich in Amed,in de noord-oostelijke punt van Bali. Vanaf onze basis in Amed is het een bustrip van max. 20 min. naar het dorp Tulamben, de locatie van 5 uitstekende duikspots waarvan het wrak van de USS "Liberty" het meest bekend is. Wij bieden ook diverse duiksafari's aan naar verschillende duikplekken: VIP duik safari, Monkey Reef of Kubu, Amed Walls, Gili Selang, Het wrak van de 'Liberty', Batu Kelebit en Alamanda.

Jukung Dive BaliGa naar joesgonediving.com

4. Joe's Gone Diving in Sanur Bali

Joe's Gone Diving is een Nederlandse duikschool die dagelijkse duiktrips organiseert en PADI duikcursussen aanbiedt vanuit Sanur, Bali. Joe heeft Nederlandse instructeurs waardoor je jouw duikcursussen gewoon in het Nederlands kunt volgen. En bij Joe is het ook mogelijk om een duikprogramma op jouw wensen af te stemmen.
Joe's Gone Diving biedt aan duiktrainingen, duiksafari's en duikreizen op Bali. Je wordt van alle gemakken voorzien om het meeste uit je duiken op Bali te halen. Duikmateriaal van goede kwaliteit, douches, volop ruimte om je eigen duikmateriaal te bewaren tijdens je vakantie en een terras om voor en na je duiken te relaxen. Al ons duikmateriaal is van Aqualung, een merk dat bekend staat om haar kwaliteit. Wij ervoor dat ons materiaal altijd uitstekend wordt onderhouden.
Het beste voor met het onderwaterleven
De riffen en diersoorten in Bali zijn uitzonderlijk en dat willen we graag zo houden. Dus we zorgen er altijd voor dat je weet wat je kunt doen om de riffen te beschermen. We organiseren regelmatig speciale avonden over de bijzondere diersoorten op Bali. Daarnaast kun je ook deelnemen aan een van de PADI AWARE programma's of meehelpen tijdens een van de rif schoonmaakdagen. Als een Shark Guardian Dive Center ondersteunen we de bescherming van haaien wereldwijd. Joe's Gone Diving is zeer milieubewust en heeft daarvoor ook de PADI Green Star Award van PADI ontvangen.

Joe's Gone Diving