Goa GajahGoa Gajah of de Olifantgrot ligt op 2 kilometer ten zuidoosten van Ubud richting het dorp Bedulu. Het heiligdom is gebouwd in de 9e eeuw. Op de gevel van de grot is een reliëf van verschillende gevaarlijke wezens en demonen in de rots uitgehouwen. De kaken van een monster dient als ingang van de grot. Men dacht ooit dat dit figuur een olifant was, vandaar de bijnaam Olifantgrot.

Pura Goa Gajah

Olifantgrot


De 13 meter lange gang in de grot leidt naar een T-splitsing die aan de linkerkant loopt naar een 1 meter hoge beeld van Ganesh, de god van de wijsheid, intelligentie, opleiding en voorzichtigheid, de beschermheilige van de scholen en kenniswerkers. Naar de andere kant van de T-splitsing kom je uit bij drie beeldjes waaronder de lingam, het symbool van Shiva. Verderop kan je via een pad naar beneden naar de rijstvelden van Sungai Petanu, een rotswand met rotstekeningen van stoepa's en een kleine grot met 2 Boedha-beelden.

Goa Gajah wordt in het Javaanse gedicht Desawarnana uit 1365 beschreven. De grot werd in 1923 ontdekt door Nederlandse archeologen. Pas in 1954 is het badplaats met fontein uitgegraven en gerestaureerd. Deze lijkt te zijn gebouwd om boze geesten af te weren.

Pura Goa Gajah

Badplaats met fonteinen


Bij de grot is ook een rituele badplaats. In deze badplaats staan zes watergietende vrouwenbeelden. Aangenomen wordt dat dit oorspronkelijk zeven beelden waren, die symbool staan voor de zeven heilige rivieren van India.
Indonesie Reizen

Asia Direct
Asia Direct
Djoser
Djoser rondreizen Indonesie
De Jong Intra
De Jong Intra Reizen Indonesie
Koningaap
Koning Aap reizen naar Indonesie
Riksja Travel
Riksja rondreizen Indonesie
Sawadee
Sawadee rondreizen Indonesie
Shoestring
Shoestring Avontuurlijke reizen naar Indonesie
SRC Reizen
SRC Reizen Indonesie
Tenzing Travel
Tenzing reizen Indonesie
Tui Reizen
Tui rondreis Indonesie
333Travel
333Travel rondreis en privereis Indonesie