Mengening tempelPura Mengening ligt dichtbij het meer populaire tempel Tirta Empul, maar is veel rustiger. Blijkbaar wordt deze tempel over het hoofd gezien door toeristen en vormt daardoor een welkome afwisseling van de drukkere, populairdere tempels.
De Mengening tempel is een van de zes belangrijkste tempels van Bali vanwege de mooie architectuur en diepe culturele en spirituele wortels. Ben je op zoek zijn naar een authentieke Balinese ervaring, dan is Pura Mengening de perfecte bestemming, weg van de gebruikelijke toeristische route. De tempel is omgeven door prachtige, weelderig groene tuinen.
Omdat deze tempel bij de meeste toeristen relatief onbekend is, biedt het een vredige sfeer, weg van de drukte van de meer populaire toeristische plekken. Daarom is de Pura Mengening-tempel werkelijk een nog niet ontdekte schat van Bali en een must-visit voor iedereen die het eiland bezoekt.


Pura Mengening tempel

Pura Mengening


Pura Mengening is in de 17e eeuw gebouwd en wordt beschouwd als een van de belangrijkste tempels op Bali. Er wordt gezegd dat het gebouwd is om te waken tegen boze geesten en om een goede oogst te garanderen. De tempel is opgedragen aan de god van het water, Dewa Tirta Empul, en men gelooft dat het bronwater in de tempel genezende krachten heeft. Er zijn ook verschillende mythen en legenden die verband houden met de tempel, waaronder een die stelt dat het bronwater in de tempel is gemaakt door de god Indra, om het lichaam en de ziel te reinigen van iedereen die erin baadt.
Je wordt als bezoeker verrast door de prachtige architectuur, en ondergedompeld in betekenisvolle culturele en spirituele ervaringen, die je in een rustige en afgelegen sfeer tot je kan opnemen. Er zijn prachtige tuinen en weelderige vegetatie, waardoor je kan genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving. In het tempelcomplex loopt een lange reeks van paden die toegang bieden tot verschillende kleine badplaatsen, elk prachtig bedekt met groene mos en planten.
Pura Mengening is een heilige plaats, waar je rekening dient te houden met de kledingvoorschriften en de culturele en religieuze etiquette. Het is namelijk een plek waar gelovigen samenkomen om te mediteren, te bidden en zich te verbinden met de diep gewortelde spirituele Balinese tradities.
Het damesbad is gescheiden van het herenbad. Ze hebben beide zuiverende bronnen en een natuurlijke waterval. In het herenbad is het de moeite waard om even een bezoek te brengen aan de waterval, waar een gelovige onder moeten staan tijdens de laatste fase van het reinigingsproces.

Pura Tirta Empul

Mengening waterbron


Pura Mengening, of de 'Tempel van Helder Water', maakt deel uit van een reeks tempels langs de legendarische rivier Pakerisan en ligt bij Tampaksering. Het bevindt zich tussen de 10e-eeuwse Tirta Empul, die 560 meter naar het noordoosten ligt, en de 10e of 11e-eeuwse Pura Gunung Kawi, ongeveer 330 meter naar het zuiden. Wil je een goede wandeling maken, dan kan je vanuit Tampak Sering van de ene naar naar de andere tempel lopen.


Indonesie Reizen

Asia Direct
Asia Direct
Djoser
Djoser rondreizen Indonesie
De Jong Intra
De Jong Intra Reizen Indonesie
Koningaap
Koning Aap reizen naar Indonesie
Riksja Travel
Riksja rondreizen Indonesie
Sawadee
Sawadee rondreizen Indonesie
Shoestring
Shoestring Avontuurlijke reizen naar Indonesie
SRC Reizen
SRC Reizen Indonesie
Tenzing Travel
Tenzing reizen Indonesie
Tui Reizen
Tui rondreis Indonesie
333Travel
333Travel rondreis en privereis Indonesie