Nusa Lembongan


Voor de kust van Sanur liggen de eilanden Nusa Penida, Lembongan en Ceningan. Nusa Lembongan is in tegenstelling tot de andere eilanden met de nodige accomodaties en activiteiten ingesteld op de toeristen en backpackers. Het eiland is omringd door koraalriffen met witte zandstranden en lage kalkstenen kliffen. Jungut Stone en Mushroom Bay zijn de toeristische centra van het eiland met de nodige activiteiten. De noord-oostelijke kant van het eiland wordt geflankeerd door een relatief groot mangrovegebied van ongeveer 212 hectare. Naast toerisme zijn landbouw en visserij ook een belangrijkste inkomstenbronnen voor de eilandbewoners.
Vanuit Sanur varen overdag regelmatig rechtstreekse speedbootdiensten naar Nusa Lembongan. De overtocht duurt ongeveer 30 minuten.


Nusa Lembongan Bali
Strand van Nusa LembonganIn de wateren rondom Nusa Lembongan en Nusa Penida leven ten minste 247 soorten koraal en 562 soorten rifvissen. Waaronder de bedreigde Olive Ridley zeeschildpadden, maanvissen, Napoleon vissen, papegaai vissen, manta's en verschillende soorten haaien. Rondom de eilanden zijn dan ook prachtige duiklocaties met koraalriffen, grote vissen (waaronder manta's) en een goede zichtbaarheid. Bekende duikplekken zijn Penida Bay, Batu Lumbung (Manta Point), Batu Meling, Batu Abah, Toya Pakeh en Malibu Point. Hou wel rekening met een sterke zeestroming door de Straat van Lombok en Straat van Badoeng tijdens de moessonseizoen.

Nusa Penida, Lembongan en Ceningan en de naburige eilanden, zijn samen een vogelreservaat. Met de hulp van Friends of National Parks Foundation (FNPF) worden broedprogramma's van enkele bedreigde Indonesische vogels opgezet, waaronder de Bali-spreeuw, Java mus (of Java vink, Lonchura oryzivora), zonsondergang papagaai (Trichoglossus forsteni) en geelkuifkaketoe (Cacatua galerita).

Op het eiland is Nature Conservancy's Coral Triangle Center te vinden. Dit heeft tot doel de onderwaterwereld te beschermen, onder andere door de groei van toerisme op het eiland te remmen.

1. Bezienswaardigheden

 1. Devil's Tear
  Een natuurlijke klif die bekend staat om zijn spectaculaire oceaangolven en adembenemende zonsondergangen. Devil's Tear biedt een onvergetelijke kijkervaring op de kracht van de zee.
 2. Dream Beach
  Een idyllisch strand met poederachtig wit zand en turquoise wateren. Perfect voor zonnebaden, zwemmen en het bewonderen van de indrukwekkende klifomgeving.
 3. Mangrove Forest
  Verken de serene wateren rondom Nusa Lembongan per kajak of boot en ontdek het unieke ecosysteem van het mangrovebos.

2. Hoogtepunten

 1. Snorkelen bij Crystal Bay
  Duik in de onderwaterwereld van Nusa Lembongan door te snorkelen bij Crystal Bay. Hier ontmoet je kleurrijke koraalriffen en een overvloed aan tropische vissen.
 2. Gala-Gala Underground House
  Een fascinerende attractie waar je een kijkje kunt nemen in een traditioneel ondergronds huis, gebouwd met de hand door een lokale boer. Ontdek de geschiedenis en de betekenis achter dit unieke architectonische meesterwerk.
 3. Yellow Bridge
  Deze iconische gele brug verbindt Nusa Lembongan met het naburige eiland Nusa Ceningan. Wandel over de brug en geniet van adembenemende uitzichten op de oceaan.

3. Activiteiten

 1. Surfen
  Nusa Lembongan biedt fantastische surfmogelijkheden, vooral voor beginners. Neem een surfles en ervaar de opwindende golven van de Indische Oceaan.
 2. Dolfijnen spotten
  Ga vroeg in de ochtend op een boottocht om dolfijnen te spotten in de wateren rondom het eiland. Een magische ervaring om deze speelse wezens in hun natuurlijke habitat te zien.
 3. Yoga op het strand
  Laat de serene sfeer van Nusa Lembongan tot je doordringen met een ontspannende yogasessie op het strand. Verschillende resorts bieden yogalessen aan met uitzicht op de oceaan.

4. Excursies

 1. Dagtocht naar Nusa Penida
  Maak een boottocht naar het naburige eiland Nusa Penida en ontdek adembenemende bezienswaardigheden zoals Kelingking Beach en Broken Beach.
 2. Zeewierboerderijen
  Bezoek de lokale zeewierboerderijen en leer meer over het belang van zeewier voor de economie van Nusa Lembongan. Sommige tours bieden ook de mogelijkheid om deel te nemen aan het oogsten van zeewier.
 3. Zonsondergangcruise
  Sluit je verblijf af met een romantische zonsondergangcruise. Geniet van een diner aan boord terwijl de zon langzaam ondergaat, waardoor de lucht zich vult met warme tinten.


Meer informatie Over Nusa Lembongan

 1. Wegdromen bij Batu Karang Resort op Lembongan.


Indonesie Reizen

Djoser
Djoser rondreizen Indonesie
De Jong Intra
De Jong Intra Reizen Indonesie
Koningaap
Koning Aap reizen naar Indonesie
Riksja Travel
Riksja rondreizen Indonesie
Sawadee
Sawadee rondreizen Indonesie
Shoestring
Shoestring Avontuurlijke reizen naar Indonesie
SRC Reizen
SRC Reizen Indonesie
Tenzing Travel
Tenzing reizen Indonesie
Tui Reizen
Tui rondreis Indonesie
333Travel
333Travel rondreis en privereis Indonesie