Tanah Lot tempelDe tempel Tanah Lot (Pakendungan Tempel Tanah Lot op Bali) ligt op een rotsformatie net buiten de kust in zee. Tanah betekent "aarde" en Lot "zee". De tempel eert de God van de Zee en is een van de belangrijkste tempels van Bali. Volgens de overlevering is de tempel het werk van de 16e eeuwse Javaanse hindoe-priester Danghyang Nirartha.

Pura Tanah Lot is een zeer populaire toeristische bestemming van Bali. Bij de tempel is het vaak erg druk met toeristen, vooral in de late namiddag tegen zonsondergang. Het gebied tussen het parkeerterrein en het strand bij de tempel is een doolhof van souvenirwinkels. Nadat je je een weg hebt gevochten door de souvenierstalletjes naar het strand kom je bij de prachtige tempel, hoog op een rots.

Pura Tanah Lot

Tanah Lot tempel


De toegang tot de tempel is beperkt tot de eerste vijf meter van de rostformatie. Op dit deel is een grot met een waterbron. Uit deze bron blijkt zoetwater te komen. Je kunt je er laten zegenen door een priester met heilig water en rijstkorrels op je voorhoofd.
Pura Tanah Lot is een vrij bescheiden tempel, maar door de bijzonder mooie ligging is het omgeven door een mystieke sfeer.

Er is een voetpad naar een verhoogde klif net ten zuiden van de tempel vanwaar je een prima uitzicht hebt op de tempel met erachter de zonsondergang. Een zeer gewilde fotoshot onder de toeristen.
Tanah Lot tempel ligt op ongeveer 45 minuten rijden van Kuta en Ubud. De beste tijd om Pura Tanah Lot in alle rust te bezoeken is aan het begin van de dag bij eb. Je kunt dan over het strand naar de tempel lopen. Bij vloed is het alleen per boot bereikbaar. In de late namiddag bij zonsondergang moet je rekening houden met vele toeristen, die met hun fototoestel in de aanslag staan om hun begeerde fotkiekje te maken.

Indonesie Reizen

Asia Direct
Asia Direct
Djoser
Djoser rondreizen Indonesie
De Jong Intra
De Jong Intra Reizen Indonesie
Koningaap
Koning Aap reizen naar Indonesie
Riksja Travel
Riksja rondreizen Indonesie
Sawadee
Sawadee rondreizen Indonesie
Shoestring
Shoestring Avontuurlijke reizen naar Indonesie
SRC Reizen
SRC Reizen Indonesie
Tenzing Travel
Tenzing reizen Indonesie
Tui Reizen
Tui rondreis Indonesie
333Travel
333Travel rondreis en privereis Indonesie