Luhur Uluwatu Tempel


De Uluwatu Tempel ( of Pura Luhur Uluwatu) ligt bij het dorp Pecatu in het district Zuid Kuta aan zee. Uluwatu is een plaats op de zuid-westelijke punt van het schiereiland Bukit in Zuid Bali. De zeetempel gebouwd aan de rand van een 70 meter hoge rots. Dit verklaart ook de naam van de tempel. Luhur betekent "van goddelijke oorsprong", Ulu het "rand" en watu de "rots".

Uluwatu tempel is een van de zes belangrijkste en meest heilige tempels in Bali, de Sad Kahyangan (de Zes tempels van de Wereld). Door zijn ligging op de steile klif boven de bulderende zee ervaar je een indrukwekkende panorama bij de ondergaande zon.


Balinese tempel Luhur Uluwatu

Pura Uluwatu


Volgens de overlevering is de Javaanse priester Dang Hyang Nirartha verantwoordelijk voor de bouw van de padmasana heiligdommen (Sad Kahyangan), waaronder de tempel Luhur Uluwatu. De candi benatar (poort) van de tempel heeft de vorm van vleugels, die de tempel bewaken. Naast de ingang van de tweede binnenplaats staat een beeld van Ganesha, de god met het olifantshoofd. Het binnenste heiligdom (Jeroan) is alleen toegankelijk voor de lokale mensen die er komen bidden. Ten zuiden van de tempel is een pad naar de top van een klif met een mooie uitzicht op de tempel en de achterliggende oceaan bij ondergaande zon.

De tempel wordt bewoond door lastige, brutale apen (makaken), die berucht zijn om het stelen van spullen van de bezoekers. Stop je camera, bril en andere losse dingen dus goed weg in je tas of rugzak, en hou deze goed vast.


Vanuit Kuta naar Pura Uluwatu duurt met de auto ongeveer 25 minuten. Het is zeker de moeite waard de trip te combineren met een bezoek aan de relaxte surfsfeer op een van de stranden van Uluwatu, namelijk Bingin Beach met terrasjes en restaurants, Dreamland Beach (ook wel de Nieuwe Kuta Beach genoemd) voor de gevorderde surfer, of Padang Padang Beach.

Meer informatie over de Uluwatu tempel

  1. Wat is een balinese tempel
  2. Uluwatu
  3. Tempels op Bali


Indonesie Reizen

Asia Direct
Asia Direct
Djoser
Djoser rondreizen Indonesie
De Jong Intra
De Jong Intra Reizen Indonesie
Koningaap
Koning Aap reizen naar Indonesie
Riksja Travel
Riksja rondreizen Indonesie
Sawadee
Sawadee rondreizen Indonesie
Shoestring
Shoestring Avontuurlijke reizen naar Indonesie
SRC Reizen
SRC Reizen Indonesie
Tenzing Travel
Tenzing reizen Indonesie
Tui Reizen
Tui rondreis Indonesie
333Travel
333Travel rondreis en privereis Indonesie