Flores Vervoer en transportTrans-Flores Highway

Over het eiland loopt van oost naar west de snelweg Trans-Flores, of "Trans-Flores Highway". Deze weg verbindt de grotere steden van Flores, namelijk (van oost naar west) Larantuka, Maumere, Ende, Bajawa en Labuanbajo. Maar, ga er niet van uit dat je met de auto of bus makkelijk grote afstanden op een dag kan afleggen. De snelweg bevat namelijk de nodige gaten en haarspelbochten waardoor je maar langzaam vooruit komt. De kwaliteit van het wegdek is niet geweldig en hier en daar is er werk in uitvoering. Als je dus met een gehuurde auto rijdt, neem dan de tijd en rij zeker niet in het donker.

Alle andere (binnenlandse) wegen zijn veelal zeer slecht, ongeasfalteerd met rotsblokken, putten en modder. Wil je een auto (met chauffeur) huren, neem een stevige auto met een sterke motor (4x4).


Openbaar vervoer op Flores

Het openbaar vervoer op Flores is niet comfortabel. Meestal hangen er plastic zakjes in de bus, omdat de locals nogal snel misselijk (wagenziek) worden. Je moet zodoende rekening houden met overgevende passagiers.


Vliegen naar Flores

De plaatsen Labuan Bajo, Ruteng, Bajawa, Ende en Maumere hebben elk een vliegveld. Vanaf het internationale vliegveld Denpasar (DPS) op Bali en het internationale vliegveld op Lombok kun je met een lokale vlucht snel naar Flores vliegen. Voor deze binnenlandse vluchten worden vaak vaste prijzen gehanteerd, dus veel voordeel kan je niet halen met het op internet afspeuren naar de goedkoopste vliegtickets. Maar voor relatief lage prijzen kun je makkelijk van eiland naar eiland vliegen. Deze vluchten worden onder andere uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappijen Garuda Indonesia en Lion Air.
Met WTC.nl en Vliegwinkel.nl kun je eenvoudig vliegtickets voor binnenlandse vluchten zoeken, vergelijken en boeken. Zoek vluchten naar Flores op de bestemmingen Labuan Bajo, Ende of Maumere.

Flores vliegticketsVeerboot naar Flores

Een ander alternatief om naar Flores te gaan is met de veerboot. Vanaf Lombok gaat er een veerdienst naar Labuan Bajo. Dit kost aanzienlijk meer tijd, maar onderweg kun je genieten van het prachtige uitzicht op de diverse eilanden, waaronder Komodo en Sumbawa. En wie weet krijg je ook nog dolfijnen te zien. Het is dus zeker te overwegen om je reis naar Flores deels met veerboot en vliegtuig te ondernemen. Zeker als je de tijd hebt.
Meer informatie over transport naar en op Flores Indonesie

  1. Luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia
  2. Luchtvaartmaatschappij Lion Air
  3. Op rondreis door Indonesie
  4. Pelayaran Nasional Indonesia: veerbootdienst tussen de eilanden van Indonesie

Indonesie Reizen

Asia Direct
Asia Direct
Djoser
Djoser rondreizen Indonesie
De Jong Intra
De Jong Intra Reizen Indonesie
Koningaap
Koning Aap reizen naar Indonesie
Riksja Travel
Riksja rondreizen Indonesie
Sawadee
Sawadee rondreizen Indonesie
Shoestring
Shoestring Avontuurlijke reizen naar Indonesie
SRC Reizen
SRC Reizen Indonesie
Tenzing Travel
Tenzing reizen Indonesie
Tui Reizen
Tui rondreis Indonesie
333Travel
333Travel rondreis en privereis Indonesie