BogorTijdens Nederlands-Indie heette Bogor Buitenzorg. Ten zuiden van de stad zijn grote koffie- en theeplantages die door de Nederlanders zijn opgezet. Bogor wordt omgeven door meerdere dode vulkanen, waaronder de Gunung Gede Pangrango en Gunung Salak.


Bogor Botanische Tuinen of Kebun Raya Bogor

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kebun_Raya_Bogor Kebun Raya bogor bogor botanical garden https://en.wikipedia.org/wiki/Bogor_Botanical_Gardens

Kebun Raya, de Botanische tuinen van Bogor.
Wandeling met door de rijstvelden van Bogor.
Theeplantages in de Puncak Pass.Bogor Java Indonesie

Bogor
Het weer en klimaat

Bogor heeft een tropische moessonklimaat. De gemiddelde middagtemperatuur is minimaal 29 graden Celcius. In de avond koelt het af tot 23 graden Celcius. De warmste maanden zijn september, oktober en november met gemiddeld 35 graden Celcius overdag.
De meeste neerslag valt in de maanden januari en februari, namelijk meer dan 300 mm per maand. Met slechts 43 mm is de maand augustus de droogste maand.


Bereikbaarheid

Bogor ligt op 54 kilometer ten zuiden van het centrum van Jakarta. Vanuit Jakarta is het een autorit van 1 uur naar Bogor.
Bogor ligt aan de doorgaande autoweg van Jakarta naar Bandung, die leidt over de Puncak-pas. Daarmee zijn Bogor en Puncak Pas een mooie tussenstop op weg van Jakarta naar Bandung met de auto.
Meer informatie over Bogor

  1. Cafe Batavia
  2. Hard Rock Cafe Jakarta