Duiken en duikscholen op Lombok en de Gili Eilanden


Duiken bij Lombok biedt een ongeëvenaarde kans om de wonderen van de onderwaterwereld te verkennen. Met zijn prachtige koraalriffen, kleurrijke zeeleven en warme, heldere wateren is Lombok een paradijs voor duikers van alle niveaus.

Lombok duiken


1. Duiklocaties

Voor duikliefhebbers biedt Lombok een overvloed aan mooie duiklocaties, variërend van kleurrijke koraalriffen tot intrigerende wrakken en bijzondere zeeleven. Hier enkele van de topduiklocaties die Lombok te bieden heeft.

1. Gili-eilanden

De Gili-eilanden, bestaande uit Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air, staan bekend om hun prachtige onderwaterlandschappen. Met helder water, levendige koraalriffen en een overvloed aan zeeleven zijn deze eilanden een paradijs voor duikers van alle niveaus. Met een prachtig zicht tot wel 30 meter en een constante watertemperatuur van rond de 28°C zijn de duiken hier buitengewoon aangenaam.

De wateren rondom de Gili's zijn de thuisbasis van kleurrijke rifvissen, groene en karetschildpadden verschillende soorten haaien zoals rifhaaien, wit- en zwartpunthaaien, en zelfs af en toe een manta- of walvishaai. Maar ook bumpheads, inktvissen, octopussen, zeepaardjes, verschillende soorten naaktslakken, spookfluitvissen en nog veel meer.

Onder de vele duikstekken op de Gili-eilanden zijn Shark Point, Manta Point en Turtle Heaven enkele van de meest opwindende. Bij Shark Point kun je oog in oog komen te staan met verschillende haaiensoorten, waaronder rifhaaien en witpunt rifhaaien. Manta Point staat bekend om zijn majestueuze manta roggen die elegant door het water zweven. Turtle Heaven is een paradijs voor schildpadliefhebbers, met een overvloed aan groene en karetschildpadden die rustig over de zanderige zeebodem glijden.

2. Belongas Bay

Voor meer ervaren duikers biedt Belongas Bay een spannende duikervaring. Dit gebied staat bekend om zijn indrukwekkende mariene biodiversiteit en het zien van grotere zeedieren, waaronder haaien, barracuda's en soms zelfs zeldzame pelagische soorten zoals hamerhaaien. Duiklocaties zoals The Magnet en The Cathedral trekken duikers van over de hele wereld vanwege hun spectaculaire onderwaterlandschappen en ontmoetingen met grote zeedieren.

3. Sekotong

Sekotong, aan de zuidwestkust van Lombok, herbergt enkele van de meest ongerepte duiklocaties van het eiland. Hier kunnen duikers genieten van kristalhelder water, kleurrijke koraalriffen en een overvloed aan zeeleven, waaronder rifhaaien, schildpadden, octopussen en nog veel meer. Met duikplekken zoals Gili Renggit en Gili Sarang, biedt Sekotong een rustigere duikervaring weg van de drukte.

4. South Lombok

De zuidelijke kust van Lombok biedt een verscheidenheid aan duiklocaties die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderde duikers. Plaatsen zoals Mawun Wall en Gerupuk Bay staan bekend om hun prachtige koraalformaties, kleurrijk zeeleven en soms zelfs het spotten van zeeschildpadden en adelaarsroggen.

5. Gili Layar

Voor een rustige duikervaring met minder drukte is Gili Layar een uitstekende keuze. Dit kleine eiland, gelegen voor de zuidwestkust van Lombok, biedt duiklocaties met helder water, gezond koraal en een overvloed aan rifvissen en ongewervelde dieren. Duikers kunnen genieten van ontspannen duiken langs prachtige riffen en misschien zelfs een ontmoeting hebben met nieuwsgierige zeeschildpadden.
Lombok Gili Trawangan


2. Duikscholen

De duikcentra op Lombok bieden alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke duikervaring. Deze centra beschikken over goed onderhouden apparatuur, ervaren instructeurs en deskundige gidsen die je begeleiden naar de meest adembenemende duiklocaties van het eiland.
Enkele van de meest gerenommeerde duikcentra op Lombok zijn Blue Marlin Dive en Oceans5 Dive. Deze centra bieden een breed scala aan diensten, waaronder duikcursussen, bootduiken, nachtduiken en duikuitrustingverhuur.Ga naar www.oceans5dive.com

Oceans 5 Dive Resort - Gili Air

Oceans 5 Dive Resort ligt op Gili Air. Deze duikschool biedt het volledig pakket van PADI duikcursussen aan en heeft instructeurs die les in het Nederlands geven. Rond de Gili eilanden liggen 20 duiksites, op korte afstand van duikschool Oceans 5 Dive. Zoals: Oceans 5 House Reef, Turtle Heaven, Blue Plains, Hans Reef, Batfish Point, Gil Air Wall, Nudibranch Heaven, Soraya, Bountry Wreck, Takat Malang, Deep Turbo, Halik Reef, Shark Point.

Veel duikplekken zijn ideaal als je nog nooit eerder hebt gedoken en zin hebt in een duik.
Als je een ervaren duiker bent en op zoek bent naar meer uitdagingen, kun je plezier en adrenaline beleven met de diepe duikplekken en de driftduiken. Je hebt ook de mogelijkheid om mandarijnvissen vlak voor het duikcentrum te zien tijdens onze zonsondergangduiken.

Oceans 5 Dive Resort
Ga naar www.bluemarlindive.com

Blue Marlin Dive

BLUE MARLIN DIVE is de grootste duikoperator in Indonesië en en heeft nu 6 locaties: Gili Trawangan, Gili Meno, Gili Air, Komodo, Senggigi Lombok en Kuta Lombok.
Met een vloot van ruim 12 dagboten en 2 liveaboards is Blue Marlin uitgegroeid tot een groot duiknetwerk.
Blue Marlin biedt een veelheid aan ervaringen voor duikers onder en boven water! Van duiken met schildpadden in de Gili's tot het bezoeken van de prehistorische draken in Komodo.
Blue Marlin geeft duikcursussen voor beginners tot en met instructeurscursussen en is gespecialiseerd in technisch duiken. Blue Marlin is door PADI geëerd met talloze onderscheidingen.
Wil je PADI Divemaster worden, dat kan ook. Binnen 4-6 weken kan Blue Marlin Dive jouw duikkennis en duikvaardigheden uitbreiden naar een professioneel niveau.

"The best way to observe a fish is to become a fish." Jacques Cousteau


Blue Marlin Dive
Ga naar www.dreamdivers.com

Dream Divers Resort

Duikschool en Resort Dream Divers is gevestigd aan het hoofdstrand van Gili Trawangan.
Wij hebben geweldige mogelijkheden voor iedereen die graag het onderwaterleven van de tropische eilanden Gili Air en Gili Trawangan wil ervaren. Onze duikcentra handhaven een hoge kwaliteitsstandaard bij alle activiteiten die verband houden met duiken en snorkelen, met een specifieke focus op veiligheid en impact op het milieu.

Het resort beschikt over een zwembad voor onze gasten, dat ook een fantastische gecontroleerde omgeving biedt waar dagelijks duikcursussen worden aangeboden als voorloper van onze avonturen in open water. Voor degenen die al gecertificeerd zijn: neem deel aan een leuke duik of informeer naar ons aanbod aan speciale cursussen om uw duikervaring uit te breiden.


Dream Divers