BerastagiBerastagi ligt in het Karo-hoogland in de provincie Noord-Sumatra van Indonesië. Het stad wordt omringd door enkele van de meest indrukwekkende vulkanen van Sumatra, waaronder de actieve Gunung Sinabung en Gunung Sibayak. De ligging op ongeveer 1.300 meter boven zeeniveau zorgt voor een gematigd klimaat en biedt het hele jaar door aangename temperaturen.
Van de twee vulkanen biedt alleen Gunung Sibayak de mogelijkheid om te beklimmen. Door geothermische activiteit van de vulkaan Sibayak zijn er warmwaterbronnen, modderpoelen en stinkende zwavelbronnen.

Berastagi wordt voornamelijk bewoond door de Karo Batak-bevolking, bekend om hun unieke cultuur en traditionele architectuur. Het is een geweldige plek om de lokale cultuur te ervaren en de karakteristieke Batak-huizen te bewonderen, die met hun sierlijke dakvormen en houtsnijwerk een opvallend gezicht vormen.Uitzicht op Berasatgi vanuit vanuit Sinabung Hills Hotel Sumatra Indonesie
Uitzicht op Berastagi vanuit Sinabung Hills Hotel


Een van de meest iconische bezienswaardigheden in Berastagi is de Gundaling-heuvel, vanwaar je een panoramisch uitzicht hebt op het omliggende landschap en de twee vulkanen. Deze heuvel is vaak het toneel van lokale evenementen en festiviteiten.

De lokale markt in Berastagi biedt een overvloed aan verse producten, groenten en fruit, waaronder ramboetan, aardbeien en passievruchten die gedijen in het koele klimaat. Er zijn ook tal van eetstalletjes die heerlijke gerechten serveren, waaronder de beroemde Karo gerechten zoals "Saksang" (varkensvlees in een pittige saus) en "Amplang" (viskoekjes).

Vanuit Berastagi kun je diverse activiteiten ondernemen, zoals de beklimming van de vulkaan Gunung Sibayak, een bezoek aan de warmwaterbronnen van Lau Debuk-Debuk en een wandeltocht door de groene vruchtbare velden met groente en fruit, en de koele bossen.


Sumatra vulkaan Sinabung
Uitzicht op Gunung Sinabung vanaf de Gunung Sibayak


De vulkanen


1. Gunung Sinabung

De vulkaan Sinabung (of Mount Sinabung) is een van de meest actieve vulkanen op Sumatra en staat bekend om zijn frequente uitbarstingen. Deze stratovulkaan ligt in het Karo-hoogland, in het noorden van Sumatra. De vulkaan is omringd door vruchtbare landbouwgrond en traditionele dorpen. Verschillende uitbarstingen hebben de lokale bevolking vaak ertoe gedwongen te evacueren. Ondanks de dreiging van uitbarstingen blijven mensen in de buurt van Sinabung wonen vanwege de vruchtbare bodem en het gunstige klimaat.


2. Gunung Sibayak

De vulkaan Sibayak (of Mount Sibayak) is een actieve vulkaan in Noord-Sumatra en ligt in de buurt van de stad Berastagi. Deze vulkaan staat bekend om zijn schilderachtige krater, geothermische activiteit en het prachtige uitzicht dat wandelaars kunnen ervaren tijdens een tocht naar de top. De krater van Sibayak bevat kokende modderpoelen en zwavelbronnen, wat zorgt voor een surrealistisch landschap.

Sibayak


Activiteiten


De lokale markt

Dankzij de ligging in de Karo-hooglanden is Berastagi een fantastische plek om lokale producten te kopen. De stad staat bekend om zijn groente en fruit, en in het bijzonder om de passievrucht.


Sipiso Piso-waterval

Op ruim een uur rijden van de stad Berastagi ligt de Sipiso Piso waterval. Met een hoogte van 120 meter is de waterval een van de grootste watervallen in Indonesië. Vanaf het uitzichtpunt heb je aan de ene kant uitzicht op de Sipiso Piso waterval en aan de andere kant een spectaculair uitzicht op het Tobameer. Het is een ideale plek om foto's maken.


Tobameer

Het is ongeveer 1,5 uur rijden van Berastagi naar het Tobameer. Je kan overwegen om een dagtocht naar het Tobameer te maken, maar daarmee doe je deze locatie tekort. Het is namelijk een van de mooiste plekken van Sumatra. Neem de boot naar Samosir en verblijf hier een paar dagen.

Tobameer


Beklimming van de Gunung Sibayak

Vanaf de kraterand van de vulkaan Sibayak wordt je getrakteerd op een fantatistische uitzicht op de vulkaan Sinabung.

Indonesie Reizen

Asia Direct
Asia Direct
Djoser
Djoser rondreizen Indonesie
De Jong Intra
De Jong Intra Reizen Indonesie
Koningaap
Koning Aap reizen naar Indonesie
Riksja Travel
Riksja rondreizen Indonesie
Sawadee
Sawadee rondreizen Indonesie
Shoestring
Shoestring Avontuurlijke reizen naar Indonesie
SRC Reizen
SRC Reizen Indonesie
Tenzing Travel
Tenzing reizen Indonesie
Tui Reizen
Tui rondreis Indonesie
333Travel
333Travel rondreis en privereis Indonesie