Bukit LawangHet dorp Bukit Lawang ligt aan de oevers van de machtige rivier de Bohorok. Bukit Lawang is beroemd om zijn ongerepte natuur, avontuurlijke mogelijkheden en vooral vanwege de kans om oog in oog te komen met de bedreigde Sumatraanse orang-oetans.
1. Het Paradijs voor Natuurliefhebbers

Bukit Lawang ligt in het hart van het Gunung Leuser Nationaal Park, een UNESCO-werelderfgoed dat de thuisbasis is van een ongelooflijke verscheidenheid aan flora en fauna. Het park is een van de laatste toevluchtsoorden voor de zeldzame Sumatraanse orang-oetans, die met uitsterven worden bedreigd. Bezoekers kunnen de majestueuze orang-oetans in hun natuurlijke habitat zien, wat een onvergetelijke ervaring oplevert.
Naast de orang-oetans herbergt het nationaal park ook andere bedreigde diersoorten, zoals de Sumatraanse tijger, neushoorn en olifant. Daarnaast kunnen natuurliefhebbers genieten van de prachtige diversiteit aan vogels en planten die dit weelderige regenwoud te bieden heeft.


Hangbrug bij Bukit Lawang Sumatra Indonesie
Monkey Bridge Eco Lodge


2. Gunung Leuser Nationaal Park

Een van de grootste trekpleisters van Bukit Lawang is de mogelijkheid om Sumatraanse orang-oetans in hun natuurlijke habitat te observeren. Het Gunung Leuser Nationaal Park is de thuisbasis van een aanzienlijke populatie van deze bedreigde primaten. Bezoekers kunnen deelnemen aan trektochten onder begeleiding van ervaren gidsen om deze majestueuze dieren te spotten terwijl ze zich voeden in de bomen en door de jungle slingeren. De ontmoeting met orang-oetans in het wild is een ervaring die je voor altijd bij zal blijven.

Gunung Leuser Park

3. Avontuurlijke Activiteiten

Bukit Lawang biedt tal van avontuurlijke activiteiten voor bezoekers die op zoek zijn naar een adrenalinekick. Wandelen en trekking zijn hier populair, en er zijn verschillende wandelpaden die variëren in moeilijkheidsgraad. Een van de meest bekende tochten is de jungletrekking naar de orang-oetans. Deze trekking neemt je mee diep in het regenwoud, waar je de kans krijgt om deze prachtige wezens van dichtbij te observeren.
Raften op de Bohorok-rivier is een andere opwindende optie voor avonturiers. De snelstromende rivier biedt spannende stroomversnellingen en een prachtige omgeving om van te genieten tijdens je afdaling. De lokale gidsen zorgen voor een veilige en avontuurlijke ervaring.
Naast de overweldigende natuurpracht biedt Bukit Lawang ook de mogelijkheid om kennis te maken met de lokale cultuur. Maak een wandeling door het dorp en ontmoet de vriendelijke inwoners. Ontdek hun levenswijze, proef lokale gerechten en leer meer over hun tradities. Een bezoek aan het Bukit Lawang Eco-Farming-project is een geweldige manier om inzicht te krijgen in duurzame landbouwpraktijken en lokale initiatieven.


Bukit Lawang
Bohorok


4. Eco-toerisme

Bukit Lawang heeft zich de afgelopen jaren sterk gericht op ecotoerisme en duurzaamheid. Lokale gemeenschappen en natuurbeschermingsorganisaties werken samen om de prachtige natuurlijke omgeving te behouden en tegelijkertijd kansen te bieden voor de lokale bevolking.
Bukit Lawang biedt een scala aan accommodaties, van eenvoudige guesthouses tot comfortabelere eco-lodges. Veel van deze accommodaties hebben zich ook toegelegd op milieuvriendelijke initiatieven en zetten zich in voor duurzaam toerisme.

Indonesie Reizen

Asia Direct
Asia Direct
Djoser
Djoser rondreizen Indonesie
De Jong Intra
De Jong Intra Reizen Indonesie
Koningaap
Koning Aap reizen naar Indonesie
Riksja Travel
Riksja rondreizen Indonesie
Sawadee
Sawadee rondreizen Indonesie
Shoestring
Shoestring Avontuurlijke reizen naar Indonesie
SRC Reizen
SRC Reizen Indonesie
Tenzing Travel
Tenzing reizen Indonesie
Tui Reizen
Tui rondreis Indonesie
333Travel
333Travel rondreis en privereis Indonesie