SamosirSamosir Island, dat ongeveer twee keer zo groot is als het eiland Singapore, ligt in het midden van het Tobameer. Dit meer is ontstaan door een supervulkaanuitbarsting en heeft een diepte van meer dan 450 meter. Het meer wordt omringd door weelderige tropische bossen en schilderachtige bergen, wat resulteert in een panoramisch uitzicht dat elke natuurliefhebber zal bekoren.
De groene bergen, serene wateren en heldere luchten maken Samosir tot een ideale plek voor allerlei buitenactiviteiten, waaronder wandelen, fietsen, vissen en zwemmen. Het Tobameer is ook bekend om zijn warmwaterbronnen, waar bezoekers kunnen ontspannen en genieten van de kalmerende therapeutische eigenschappen van het water.

Samosir is de thuisbasis van de Batak-stam, een etnische groep met een rijke en kleurrijke cultuur. Bezoekers kunnen de unieke Batak-architectuur bewonderen in de traditionele huizen die op het eiland te vinden zijn. Deze huizen zijn vaak versierd met prachtige houtsnijwerken en worden 'rumah adat' genoemd.

Een hoogtepunt van een reis naar Samosir is de mogelijkheid om kennis te maken met de traditionele Batak-muziek en dans. De Batak-mensen staan bekend om hun levendige zang en dans, en toeristen kunnen vaak genieten van optredens die de verhalen en tradities van de cultuur uitbeelden.

Bovendien kunnen bezoekers de lokale ambachten bewonderen en souvenirs kopen, zoals handgemaakte weefsels, houtsnijwerk en sieraden. Deze items zijn niet alleen prachtig, maar dragen ook bij aan het behoud van de Batak-tradities en de economie van het eiland.

Samosir en Toba Meer Sumatra Indonesie
Toba Meer in Sumatra


Samosir biedt een breed scala aan accommodaties, van eenvoudige guesthouses tot luxe resorts. Wat ze allemaal gemeen hebben, is de warme gastvrijheid van de lokale bevolking. De mensen van Samosir staan bekend om hun vriendelijkheid en bereidheid om reizigers te verwelkomen.
Het eiland biedt ook tal van eetgelegenheden waar bezoekers kunnen genieten van heerlijke lokale gerechten, waaronder visgerechten, Batak-specialiteiten en vers tropisch fruit. De meeste restaurants hebben een schilderachtig uitzicht op het Tobameer, waardoor dineren een onvergetelijke ervaring wordt.


Samosir in Toba Meer
Toledo Inn Resort op Samosir


Activiteiten

Naast het bewonderen van de natuurlijke schoonheid en de cultuur van Samosir, zijn er tal van activiteiten en bezienswaardigheden om te verkennen. Enkele hoogtepunten zijn:
  1. Tuktuk Siadong: Dit is het belangrijkste toeristische gebied op Samosir en herbergt tal van winkels, restaurants en accommodaties.
  2. Ambarita: Een historisch dorp dat bekend staat om zijn stenen zetels en tafels, die werden gebruikt voor traditionele rechtbanken en andere bijeenkomsten.
  3. Tomok: Hier vind je een oude begraafplaats met traditionele Batak-grafstenen en een markt waar je souvenirs kunt kopen.
  4. De koningsgraven van Simanindo: Een fascinerende plek waar je de graven van voormalige Batak-koningen kunt bezichtigen.
  5. Een bezoek aan lokale markten: Ontdek de levendige markten van Samosir, waar je lokale ambachten en vers voedsel kunt kopen.
  6. Boottochten op het Tobameer: Verken de omliggende eilanden en geniet van het prachtige uitzicht vanaf het water.


Samosir rijstvelden


Indonesie Reizen

Asia Direct
Asia Direct
Djoser
Djoser rondreizen Indonesie
De Jong Intra
De Jong Intra Reizen Indonesie
Koningaap
Koning Aap reizen naar Indonesie
Riksja Travel
Riksja rondreizen Indonesie
Sawadee
Sawadee rondreizen Indonesie
Shoestring
Shoestring Avontuurlijke reizen naar Indonesie
SRC Reizen
SRC Reizen Indonesie
Tenzing Travel
Tenzing reizen Indonesie
Tui Reizen
Tui rondreis Indonesie
333Travel
333Travel rondreis en privereis Indonesie